BOMEN, BLOEIENDE HEESTERS EN GRASSEN

Door de opzet van de appartementenvilla, de fraaie architectuur en de rijke detaillering ademt Villa Oranje een sfeer van exclusiviteit. Deze sfeer wordt nog verder versterkt door de parktuin aan de achterzijde, die door de beplanting refereert aan de landschappelijke kwaliteiten van een park. Tuinarchitect Smeulders uit Gerwen ontwierp de tuin waarin de combinatie van bloeiende loofbomen, grote struiken zoals rhododendrons en hortensia’s en diverse groenblijvende planten. De tuin is evenals de privé balkons en terrassen gericht op het zuiden en/ of westen.

Bij het samenspel tussen het gebouw, de privé buitenruimtes en de parktuin hebben we goed gekeken naar mooie zichtlijnen vanuit de woonkamer naar de tuin, maar hebben we ook kritisch nagedacht over belangrijke zaken als privacy en veiligheid. De gekozen groene erfafscheidingen op de begane grond brengen geborgenheid, maar zorgen door de hoogte en het type beplanting er ook voor dat u vanaf het terras nog steeds zicht houdt op de parktuin. Ditzelfde geldt voor de plantenbakken op de balkons, zij combineren privacy met extra groen. Het fraaie sierhekwerk van de balkons op de eerste verdieping zorgt door de transparantie voor een verlenging van de zichtlijnen vanuit uw appartement. En dit geeft weer een extra ruimtelijk effect.

De tuin is aan beide zijdes ontsloten door een poort, wat zorgt voor een extra veilig gevoel. In de hoek bevindt zich de fietsenberging.

De appartementen in de hoek van het gebouw hebben een overdekte buitenruimte aan de voorzijde; hier kiest u dus voor als u een langere tijd in het jaar buiten wil zitten en wil genieten van de reuring op straat. En zo heeft elk appartement zijn eigen bijzondere eigenschappen.

HET TUINONTWERP EN BEPLANTINGSPLAN