TUIN MET BLOEIENDE HEESTERS

Door de opzet van de appartementenvilla, de fraaie architectuur en de rijke detaillering ademt Villa Oranje een sfeer van exclusiviteit. Deze sfeer wordt nog verder versterkt door de parktuin aan de achterzijde, die door de beplanting refereert aan de landschappelijke kwaliteiten van een park. Tuinarchitect Smeulders uit Gerwen ontwierp de tuin met veel organische vormen als contrast met de rechte lijnen van de villa. De beplanting is een goed doordachte combinatie van bloeiende loofbomen, grote struiken zoals rhododendrons en hortensia’s en diverse groenblijvende planten.

De tuin is evenals de meeste privé balkons en terrassen gericht op het zuiden en/ of westen. En doordat deze ontsloten wordt door een poort, zorgt dat voor een extra veilig gevoel. In de hoek van de tuin bevindt zich de overdekte fietsenstalling met aansluiting voor uw e-bikes.

TERRAS OF BALKON MET FRAAI UITZICHT

Bij het samenspel tussen het gebouw, de privé buitenruimtes en de parktuin hebben we goed gekeken naar mooie zichtlijnen vanuit de woonkamer naar de tuin, maar hebben we ook kritisch nagedacht over belangrijke zaken als privacy en veiligheid. De gekozen groene erfafscheidingen op de begane grond brengen geborgenheid, maar zorgen er door de hoogte en het type beplanting ook voor, dat u vanaf het terras nog steeds zicht houdt op de parktuin.

Ditzelfde geldt voor de plantenbakken op de balkons, zij combineren privacy met extra groen. Het fraaie sierhekwerk van de balkons op de eerste verdieping zorgt door de transparantie voor een verlenging van de zichtlijnen vanuit uw appartement. En dit geeft weer een extra ruimtelijk effect.

De appartementen en het penthouse in de hoek van het gebouw hebben een serre aan de voorzijde; een overdekte buitenruimte met (optioneel) glazen wanden, die u naar wens kunt openschuiven. Hier kiest u dus voor als u een langere tijd in het jaar buiten wil zitten en wil genieten van de reuring op straat. En zo heeft elk appartement of penthouse zijn bijzondere eigenschappen.

TUINONTWERP